Om ejendommen
Ejendommen er opført i 1940 i en for den tid ret moderne konstruktionsteknik med selvbærende betondæk som etageadskillelse. Indtil 1967 var taget næsten fladt. I det kommunale bygningsarkiv kan man læse at det var udført i brandbombesikkert jernbeton. I 1967 fik ejendommen dog et ”ekstra” built-up-tag med tagpap. I 1960’erne erhvervede Andelspensionskassen ejendommen. Derfor har det op gennem årene fortrinsvis været medlemmerne her, der var så heldige at komme i betragtning til en lejlighed.
Huset er tegnet af arkitekterne Simon Henningsen og Harald Larsen. Førstnævnte arbejdede bl.a. i Tivoli, og skabte i 1952 Smøgen. Ejendommens bygherre var murermester J. Th. Olsen fra Lyngby.
Blandt de tegninger, der findes i det kommunale byggesagsarkiv, kan man se et aldrig fuldført projekt med 12 garager i den vestlige ende af haven. Man kan også læse at der en overgang under krigen, var indrettet fælleskomfur i en tørrekælder.
Oprindelig havde ejendommen kulfyr og en varmemester, der boede her i huset. Senere fik vi oliefyr, der ikke krævede helt så meget omsorg. I 1990’erne blev der installeret fjernvarme.
Op til engang i 1950'erne var haven indhegnet, og hver aften klokken 20.00 blev der låst, så man undgik at de mange børn, der dengang boede i ejendommen, spolerede aftenfreden for beboerne.
Husets samlede areal er på 4.712 m2 fordelt på 88 lejligheder (11 opgange hver med 8 lejligheder). De 83 er andele, mens der fortsat er 5 lejere. Lejlighedernes størrelser varierer fra 37 til 60 m2.
Faciliteter i kælderen
Til hver lejlighed hører et kælderrum. Huset har to fællesvaskerier med hhv. tre og to tørrerum. Endvidere findes der to rum til cykelparkering.
Endvidere findes to depoter, samt et værksted og kontor til bestyrelse og vicevært.
Om foreningen
Foreningen blev stiftet i 2006, da et stort flertal af de daværende lejere gik sammen om at overtage ejendommen fra den tidligere ejer og stifte en andelsboligforening. Foreningen består af i alt 88 lejligheder.
Andelshaverne har medbestemmelse i andelsboligforeningens anliggender. Det sker typisk på den årlige generalforsamling hvor alle større afgørelser skal drøftes. I forbindelse med den årlige generalforsamling vælges formand og bestyrelse, der står for den løbende drift i samarbejde med ejendommens vicevært og administrator. Mens de to sidste er lønnede, er bestyrelsen ulønnet og bruger sin fritid på arbejdet. Ikke mindst derfor er det vigtigt at alle er indstillet på at tage et medansvar og hjælpe hvor de kan, for derved at bidrage til at holde omkostningerne nede.
Som andelshaver er du ansvarlig for al indvendig vedligeholdelse, mens foreningen står for den øvrige vedligeholdelse af ejendommen. Du er således selv ansvarlig for dine radiatorer, vandhaner, cisterne, toilet, håndvaske og hårde hvidevarer som f.eks. køle-/fryseskab og komfur.